GRAAFInen suunnittelu

Korujen ohella Piendesign tarjoaa muun muassa kirjojen, lehtien ja käsiohjelmien taittoa sekä julisteiden, käyntikorttien ja mainosten ulkoasun suunnittelua.

Ota yhteyttä, niin katsotaan kuinka voin olla avuksi!

”Pienikin design voi olla suurta.”

intohimona Julkaisun taitto

Graafisista töistä olen mielestäni parhaimmillani kirjojen ja muiden julkaisujen taitossa. Nautin valtavasti, että kirjaimet toistensa perässä ovat ojennuksessa ja oikeilla paikoillaan aukeamalta toiselle. Yksitoikkoiselta näyttävä tekstisivu voi olla valtavan kaunis ja tasapainoinen visuaalisesti. Toisaalta hyvinkin pieni epäkohta saattaa pilata harmonian. Taitossa on kyse tasapainosta ja kokonaisuudesta. Taitto ei ole kuvien ja tekstin summa vaan lisäarvo, joka selkeyttää julkaisun sisältöä. Taitto voi itsessään antaa katsojalle elämyksen.

Olen toisinaan ottanut myös julkaisuihin valokuvia (ks. yllä) ja tällöin olen pystynyt miettimään taittotyötä jo kuvia otettaessa. On rikkaus saada olla mukana julkaisun teossa jo suunnittelu- ja materiaalintekovaiheessa. Ymmärrys laajemmasta kokonaisuudesta lisää arvostusta muita toimijoita kohtaan, mutta antaa myös tietoa työn eri osien vaatimuksista. Yhteistyötä tekijöiden välillä helpottaa, kun kaikilla osapuolilla on riittävät tiedot eri osa-alueista.

Graafisessa suunnittelussa ja korujen tekemisessä on molemmissa kyse muotoilusta. Alat eivät ole siis niin kovin kaukana toisistaan, kuin aluksi saattaisi tuntua. Koen, että nämä kaksi työnkuvaani tukevat toinen toisiaan: välillä saan konkreettisesti työstää jalometallia taipumaan haluamaani muotoon ja toisinaan taas paeta virtuaaliseen todellisuuteen, jossa pätevät aivan eri lainalaisuudet. Vaihtelun virkistämänä tartun mielelläni niin hiiren ja näppäimistöön kuin viilaan ja vasaraankin. Työkalut vaihtuvat, mutta lopputuotteena on kuitenkin molemmissa tapauksissa visuaalinen kokonaisuus, jonka tulee olla myös teknisesti toimiva.

Olethan yhteydessä, mikäli etsit graafisen alan työllesi rivakkaa ja sitoutunutta tekijää!

graafinen suunnittelu