GRAAFInen suunnittelu

Korujen ohella Piendesign tarjoaa muun muassa kirjojen, lehtien ja käsiohjelmien taittoa sekä julisteiden, käyntikorttien ja mainosten ulkoasun suunnittelua.

Ota yhteyttä, niin katsotaan kuinka voin olla avuksi!

”Pienikin design voi olla suurta.”

intohimona Julkaisun taitto

Graafisista töistä olen parhaimmillani kirjojen ja muiden julkaisujen taitossa. Kun kirjaimet, rivit ja kappaleet ovat ojennuksessa ja oikeilla paikoillaan, voi pelkkä tekstisivukin olla valtavan kaunis ja tasapainoinen. Toisaalta hyvinkin pieni epäkohta saattaa pilata harmonian. Taitossa on kyse tasapainosta ja kokonaisuudesta. Se ei ole vain kuvien ja tekstin summa, vaan lisäarvo, joka selkeyttää julkaisun sisältöä. Taitto voi itsessään antaa katsojalle elämyksen.

Olen toisinaan ottanut myös julkaisuihin valokuvia (ks. yllä), jolloin olen kyennyt miettimään taittotyötä jo kuvia ottaessani. On rikkaus saada olla mukana julkaisun teossa jo suunnitteluvaiheeessa ja sisältöjä tuotettaessa. Ymmärrys sisällöntuotannosta helpottaa yhteistyötä ja auttaa hahmottamaan kokonaisuutta.

Graafisessa suunnittelussa ja korujen tekemisessä on molemmissa kyse muotoilusta. Alat eivät siis ole kovin kaukana toisistaan. Koen, että nämä kaksi työnkuvaani tukevat toisiaan: välillä saan konkreettisesti työstää jalometallia taipumaan haluamaani muotoon ja toisinaan taas toteuttaa intohimoani tietokoneympäristössä, jossa pätevät erilaiset lainalaisuudet. Tartun siis mielelläni niin hiiren ja näppäimistöön kuin viilaan ja vasaraankin! Vaikka työkalut ovat erilaiset, on lopputuotteena molemmissa tapauksissa visuaalinen ja teknisesti toimiva kokonaisuus.

Otathan yhteyttä, mikäli etsit graafisen alan työllesi rivakkaa ja sitoutunutta tekijää!

graafinen suunnittelu