Pientä designia suurella sydämellä

Koru voi tuottaa suuria tunteita. Se voi kertoa ainutlaatuisia tarinoita kantajastaan ja antajastaan, ja olla pienestä koostaan huolimatta suuri ele. Piendesignin korujen muotokieli on pelkistettyä ja ajatonta. Jokainen koru kertoo omaa tarinaansa, joka jatkuu ja kasvaa käyttäjänsä mukana.
 
Piendesign on lappeenrantalainen koruverstas, jolla on karjalainen sydän. Kaikki Piendesign-korut ovat kultasepänalan artesaani Heta Toiskallion käsialaa, ja ne suunnitellaan ja valmistetaan käsityönä Lappeenrannassa.
 

Piendesignin korut tehdään mahdollisimman suurelta osin kierrätetyistä jalometalleista. Maapallon jättäminen tuleville sukupolville mahdollisimman hyvänä paikkana elää ohjaa Piendesignin toimintaa siinä missä merkityksellinen muotoilukin.

Katso korumallit kaupasta!

Yksilöllinen koru vastuullisesti

Piendesign-korujen valmistus on käsityötä. Piensarjojen lisäksi pajalla valmistuu myös uniikkeja koruja tilauksesta. Osaan koruista tulee valuosia kirkkonummelalaiselta koruvalimolta. Ketjut, ketjujen lukot ja tappikorvakorujen taustat tulevat valmiina suomalaisilta tai ruotsalaisilta tavarantoimittajilta. Suurin osa koruihin käytettävästä hopeasta on kierrätettyä. Korujen kivet tulevat eurooppalaisten ja amerikkalaisten toimittajien kaivoksista eri puolilta maailmaa.

Pajalla kaikki työskentely tähtää siihen, että korujen tuotannosta aiheutuisi mahdollisimman vähän haittaa ympäristölle. Korut suunnitellaan kestäviksi – niin teknisiltä ominaisuuksiltaan kuin ajallisestikin. Ajaton muotoilu takaa, että korulle on käyttöä myös tulevaisuudessakin.

Korujen valmistuksessa käytetään mahdollisimman vähän kemikaaleja. Korujen rikkihappokylpy on korvattu turvallisemmalla sitruunahapolla ja hopeakorujen tummentumien poistoon käytetään mahdollisuuksien mukaan ostokemikaalien sijaan luonnollisempaa folion ja suolan/ruokasoodan yhteisvaikutukseen perustuvaa kylpyä. Kaikki hopean työstöstä syntyvä ylijäämä kerätään talteen ja kierrätetään uusien korujen raaka-aineeksi.

Valmiit korut pakataan sertifioiduista materiaaleista valmistettuihin rasioihin tai kierrätetystä kartongista valmistettuun kääreeseen. Myös postitusmateriaalit valitaan ympäristöystävällisyyden mukaan ja siten, että ne ovat mahdollisimman suurilta osin kierrätettävissä.

Mikäli korussa ilmenee jokin valmistusvirhe, niin olethan yhteydessä asian korjaamiseksi.

Piendesign

lahjakoru

Piendesign-korut on mahdollista lähettää suoraan vastaanottajalle lahjapakettiin käärittynä ja kortin kera ilman ylimääräistä veloitusta. Valitse kaupassa korun lisäksi ostoskoriin myös lahjapaketointi haluamallasi korttivaihtoehdolla. Jos paketti lähetetään eri osoitteeseen kuin tilaajan osoite on, niin muista merkitä tilaustietoihin toimitusosoitteeksi lahjan saajan osoite.